Preppersi – Napój Mocy

Napój Chąśników – Wojowników Słowiańskich

Słowiańscy wojownicy, zwani części Chośnikami, prowadzili działalność od około VI wieku, głównie w rejonie morza Bałtyckiego. Największa ich sława przy pada na koniec X wieku, kiedy to stali się największą morską potęgę, pokonując swoją sławą nawet wikingów. Niestety ta chwila trwała bardzo krótko, stąd dziś tak mało można o nich usłyszeć na lekcjach historii, a szkoda, ponieważ byli potężnymi i bardzo krzepki mi wojownikami, którzy potrafili zaskoczyć przeciwnika. Mówi się, że spożywanie oni specjalny napój, który sprawiał, że mieli nie bywało siłą. Dziś napój ten, odtwarzany jest przez pre preppersów i zdobywa coraz większą popularność, ponieważ działa wzmacniająco, poprawia koncentrację i wytrzymałość organizmu. Eko żywność.

Składniki:

1/2 kg jęczmienia
1 kg suszonych jabłek
10 litrów soku z brzozy

DOADTKOWO:
10 litrowy słój lub gąsior

Przygotowanie:

1). Na suchej patelni praży my ziarna Jęczmień A, mieszając, aż wyczuwalny będzie lekko słodki zapach.
2). Ziarna przekładamy do słoja lub gąsiora.
3). Do Słoja dodajemy suszone jabłka.
4). Wlewamy sok z brzozy.
5). Całość mieszamy przy użyciu końcówki drewnianej łyżki.
6). Zakrywa my słój lub gąsior gazą lub zwiniętym papierem, tak aby nie zakryć szczelnie otworu, aby nie zaczęło fermentować. (Cicha fermentacja, bardzo delikatna, może wystąpić – jest to naturalny proces).
7). Odstawiamy na 14 dni wy nie nasłonecznionym miejscu.
8). Po tym czasie spożywamy jedną szklankę przecenionego napoju dziennie.